Zilvervisjes bestrijding tips

Het (zelf) bestrijden van zilvervisjes.

Hoe komt het zilvervisje in uw huis?

Het zilvervisje reist vaak mee in kleding, papier, dozen, boeken, maar kan ook gewoon via de buren naar u toe kruipen. Het zilvervisje heeft een groot aanpassingsvermogen, het gaat zelf opzoek naar een optimale leef omgeving.  Het is aan u om de leefomgeving voor het zilvervisje zo ongunstig mogelijk te maken. Hieronder het zilvervisjes bestrijding stappenplan.

Het zilvervisje.nl Stappenplan

Begin altijd op de bovenste verdieping.

Bovenverdieping,

Beging met het leeghalen van de gehele verdieping, indien het te veel spullen zijn pakt u deze stap in 2 delen aan.

  • Vermijd oude verhuisdozen of golf kartonnen dozen

We raden af om oude gebruikte kartonnen dozen (zeker golfkarton) te gebruiken. Golfkarton is een top schuilplaats en zit vaak vol met eieren van de zilvervisjes.

Heeft u oude dozen staan? Ruim deze leeg en bewaar uw spullen in bijvoorbeeld plastic bakken. Doe dit ook met oude kranten, boeken, foto albums, etc.  Voordat u de nieuwe bakken gaat inruimen gaat u met de te bewaren spullen eerst naar buiten om deze te ontdoen van eventuele zilvervisjes.

  • Naden & Kieren

Indien u alle spullen opgeborgen heeft in plastic bakken op plastic zakken, plaatst u deze bakken in een hoek en bekijkt zorgvuldig of er naden, scheuren en of kieren in de muren zitten. Dicht deze met een goede plamuur.

  • Plinten

Plinten zijn voor de zilvervisjes een ideale schuilplek, massaal houden ze zich schuil en leggen daar tevens hun eieren. Het is raadzaam om plinten te verwijderen, mocht u deze willen behouden dan is het zeer raadzaam om deze geheel af te kitten, zowel op de vloer als de muurzijden. Voor en na het verwijderen of dichten van de plinten eerst de naden goed stofzuigen. Zorg voor een krachtige zuiger met een smalle mond.

  • Behang

Behang is papier belijmd met zetmeel (voedingsbron voor de visjes), dus weer ideaal voor de zilvervisjes. Het is raadzaam om behang te verwijderen onze voorkeur gaat uit naar een geverfde muur. Mocht u het behang toch willen behouden zorg dan dat het overal strak teken de muur zit zodat ze er niet achter kunnen kruipen.

  • Vloeren

Uiteraard is een strakke beton vloer het beste, hier kan geen zilvervisje onder of achter kruipen. Zorg bij vloerbedekking, laminaat of eigenlijk bij elke vloer dat er geen naden en kieren zijn. Stofzuig wekelijks de vloeren, en vergeet niet de naden plinten en kieren.

  • Vocht

Neem een goede vochtmeter en meet het vocht gehalte, een luchtvochtigheid onder de 50% is fataal voor de zilvervisjes. Zorg bij een hogere luchtvochtigheid voor goede ventilatie. Pas op met het openzetten van ramen indien het buiten vochtig is, het vocht trekt dan van buiten naar binnen. Dus ventileer met ramen bij warm weer. Gebruik in de herfst of winter vocht absorbers.

  • Verwarming

Houd ook de verwarming stofvrij zeker de onderzijde. Kijk waar de verwarmingsbuizen door de muur of vloer gaan, zit er ergens een opening neem dan wat staalwol en stop dit in de kieren, u voorkomt dan dat de visjes via deze kieren van de buren naar u toe komen, of dat ze zicht verder in uw huis verspreiden.

 

 

Open chat
1
Kan ik u helpen?
Hallo u spreekt nu met Fred,
Waar kan ik u mee verder helpen?